Opening project ‘leren voor later’

Leren voor later

Op vrijdag 13 september hebben we met elkaar het project ‘leren voor later’ geopend. Kindercoach Lydia Feenstra kwam langs om te praten over ontdekken en ontwikkelen van talenten. Na haar verhaal over talenten hebben we een activiteit gedaan waarbij we konden ontdekken of onze talenten daar lagen.

Lydia begon haar verhaal met een touw om haar heen. Ze moest zichzelf ONTwikkelen. Daarbij had ze de hulp nodig van anderen. In haar verhaal vertelde ze over al haar talenten: van heel goed kunnen kijken tot jongleren. Ze had daarbij allemaal spullen meegenomen die lieten zien dat ze er ook mee oefende om haar talenten verder te ontwikkelen.

Zelf oefenen

Daarna zijn we zelf aan de gang gegaan. Er waren veel verschillende opdrachten en we werden verdeeld in groepjes, waarbij alle groepen gemixt werden. Het ene groepje schreef een lied, een ander groepje ontwierp een pretpark en weer een ander groepje een quiz.

Presenteren

Aan het eind van de morgen presenteerde een aantal kinderen wat ze hadden gemaakt. Het mooie was dat er fouten gemaakt mogen worden, maar dat je ze dan ook zelf kan herstellen. Kortom, iedereen heeft talenten en die mag je ontwikkelen. Daar gaan we in de komende tijd aan werken.