Bouw 1

Groep 1, 2 en 3 vormt bij ons Bouw 1.

Dit jaar starten wij met 11 kinderen.
In Bouw 1 wordt hard gewerkt en druk gespeeld, en dat allemaal in één lokaal.
In de ochtend werkt groep 3 apart van groep 1 en 2. Groep 3 gaat dan hard aan de slag met lusletters leren schrijven, woordjes en zinnen lezen, spelling en rekenen. De kinderen krijgen instructie op het digibord, maar kunnen ook al heel zelfstandig aan het werk zijn.

Groep 1 en 2 leert op maandag een nieuwe letter met het gebaar van de letter erbij. We luisteren goed in welke woorden je die letter hoort en zoeken naar de letter in bijvoorbeeld namen en woorden die in de klas hangen. Op woensdag herhalen we deze letter nog een keer aan de hand van een werkblad.
Groep 1 en 2 krijgt elke week ook rekenspelletjes waarbij ze leren tellen, maar ook hoe de cijfersymbolen eruit zien. Ze leren ook spelenderwijs over meten en wegen.
In de schrijf- en rekenhoek kunnen ze hier zelfstandig mee oefenen.

‘s Middags werken we met heel Bouw 1 over een thema vanuit de schoolbrede methode Jeelo. Daarbij maken de kinderen werkjes, afgestemd op niveau en spelen in de hoeken. Ook maken we met de hele groep een uitstapje wat aansluit bij het thema. In deze Coronatijd proberen we toch iets te organiseren bij het thema, al is het wellicht binnen school.
Lessen die we ook met elkaar doen is SOVA training (maandag), muziek(dinsdag), gym(woensdag) en Engels (donderdag).

Het is knap hoe de kinderen met elkaar omgaan en rekening met elkaar houden. Ook al is er best veel leeftijdsverschil. Met elkaar vormen we een gezellige, actieve en leergierige groep.

Juf Margreeth

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

margreeth@pbsdeglind.nl

Juf Marja

Donderdag

marja@pbsdeglind.nl

Juf Rozemarie

Ma t/m vrijdagochtend

rozemarie@pbsdeglind.nl