UITGELICHT

Nieuwsflits september

di 11 september -  Hier kunt u de nieuwsflits van september lezen.Nieuwsflits...

Lees meer »

Nieuwsflits

vr 15 juni -  U kunt hier de nieuwsflits van juni en juli lezen.nieuwsflits...

Lees meer »

vacatures de Drieslag

di 12 juni -  Klik hier voor de vacatures van de scholen van Stichting de Drieslag...

Lees meer »

MEDEDELINGEN

 

Bent u op zoek naar een school voor uw kind? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoekje aan de Prinses Beatrixschool. Van harte welkom!

 

Jeelo project ‘leren van personen van vroeger’                                   mei – juni 2018

Dit project begon met manieren waarop mensen vroeger duidelijk maakten dat ze dingen anders wilden. Bv door boeken te schrijven zoals Annie M.G. Schmidt. Zij wilde niet dat kinderen een saai leven hadden en altijd maar keurig netjes moesten zijn, dus bedacht ze verhalen over Jip en Janneke, Floddertje, Otje en Pluk die vaak grappige en ondeugende dingen deden.

Met de hele school hebben we spandoeken gemaakt om duidelijk te maken dat wij ook dingen anders willen op school. Ze hebben    allemaal een mooi plekje in de school gekregen.

We hebben veel geleerd over Annie en haar vriendin Fiep Westendorp. Zij tekende al die leuke tekeningen bij de verhaaltjes.

In onze klas maakten we van de huishoek het huis van Jip en Janneke. In de bouwhoek maakten we het huis van Jip en Janneke na met de heg ertussen met het gat. We hebben Siepie en Takkie geknutseld en veel spelletjes gedaan over Jip en Janneke. We hebben letters geleerd en gerekend met Jip en Janneke. Groep 3 heeft hun eigen Jip en Janneke verhaal geschreven.

Annie maakte ook leuke liedjes en we hebben we drie geleerd.

  • Ik ben Jip, Ik ben Janneke
  • Dikkertje Dap
  • Ik heb een tante en een oom, die wonen in een eikenboom.

Ons uitstapje was naar een echt kasteel waar we op de zolder allemaal spelletjes konden doen. Het ging allemaal over Fiep Westendorp en het heette ‘Fiep, Fiep, Hoera! We hebben ervan genoten en hebben ook nog een dierenspeurtochtje gedaan in de kasteeltuin.

Bij de afsluiting mochten alle ouders komen kijken bij onze levensloop die we gemaakt hebben van ons eigen leven. Wij zijn nog niet zo ver, maar misschien doen we later ook wel iets belangrijks zodat anderen weten dat we dingen willen veranderen.

Ook konden we spelletjes van vroeger doen, zoals Jip en Janneke ze ook deden.

Het was een leerzaam project

Beste lezer,                                                                                                                                   maart 2018

Wat een heerlijke vakantieweek hebben de kinderen gehad. Hopelijk hebben ze kunnen schaatsen, want dat is natuurlijk wel uniek!Deze week kunnen we weer uitgerust aan de slag!

Groep 3 begint aan thema 9 van Lijn 3, waarbij het over kunst gaat. Het lezen gaat echt met sprongen vooruit. Vooral thuis blijven oefenen en kilometers maken! Nieuwe boekjes kunnen nog steeds geruild worden, ze staan op de vensterbank in de leeshoek. Graag in het mapje bij houden welk boekje uw kind mee neemt naar huis. We oefenen ook met tempo lezen. Dit kan u thuis ook oefenen door woordrijtjes of stukjes tekst te oefenen en met de timer op te nemen hoe snel uw kind het kan lezen. Kan het record verbroken worden?Tutor lezen gaat heel goed met hulp van de ouders en oma. Daar gaan we ook gewoon mee door!

Groep 3 werkt tegenwoordig een aantal keren in de week van 11 uur tot 11.30 uur in de zelfstandig werkruimte van bouw 2 en 3. Op deze manier kunnen ze alvast een beetje wennen aan de werkwijze die ze volgend jaar gaan krijgen als ze naar groep 4 gaan.

Groep 1 en 2 heeft weer nieuwe spelletjes in de kast. Groep 2 begint ook aan een nieuwe spelletjeskaart. Er wordt leuk gespeeld en goed samen gewerkt door de kinderen. Ook het oefenen op de computer gaat erg goed. Bedankt ouders voor de hulp!

Vrijdag voor de vakantie heeft Chris Higgins afscheid genomen van onze school. Na de vakantie gaat hij naar de St. Jozef school in Achterveld. We wensen hem toe dat hij snel gewend is in zijn nieuwe klas.

De komende periode hebben we een stagiaire van PABO-3 in onze klas. Esther Geersing zal op donderdag en vrijdag in onze klas aanwezig zijn en ook geregeld les geven. Voor de vakantie heeft ze al meegedraaid, en wellicht heeft u al kennis met haar gemaakt.

Elke maandagmorgen nemen de kinderen zendingsgeld mee voor Somaila uit Burkina Faso. Maandag zullen we met elkaar post voor hem maken, zodat we hem kunnen laten weten dat we aan hem denken en voor hem bidden.

We werken met Jeelo verder over het verkeer. Woensdag 7 maart hebben we een Streetwise ochtend. Groep 3 gaat van 8.45 – 10.15 uur met groep 4 naar de Glindster met de bus om daar het programma te volgen Groep 1 en 2 blijft op school. Zij hebben daar allerlei verkeersopdrachten die we in de klas zullen uitvoeren. Die ochtend is er geen gym! Elke vrijdag is het wieltjesdag. De kinderen mogen dan buitenspeelgoed op wieltjes meenemen zoals skeelers, skelter, step, waveboard, spacescooter e.d. Liever geen fietsen omdat de kinderen daarmee heel hard over het plein gaan racen, wat nou niet echt ' Veilig in het verkeer' is.

Op 14 maart is het biddag. Groep 3 gaat mee naar de kerk. Groep 1 en 2 blijft op school en zal daar het Bijbelverhaal horen en een activiteit doen die te maken heeft met biddag. Ook die ochtend is er geen gym! De kinderen zijn die ochtend om 12 uur vrij.

Deze week beginnen we ook weer met maatjes lezen. De kinderen van groep 7/8 komen de kinderen van groep 1/2 voorlezen. Groep 3 gaat samen lezen met kinderen van groep 4, met hulp van grote kinderen.

We hopen op gezellige en leerzame weken met elkaar.

Hartelijke groet, Marja en Margreeth

 

Beste lezer,                                                                                                                   februari 2018

Vandaag zijn we begonnen met het project ' Veilig in het verkeer'. Onze startopdracht was op het schoolplein. De kinderen hadden van huis hun fiets mee genomen en smiddags mochten de kinderen de volgende opdrachten doen: 

  • Je fiets schoonmaken en poetsen met poets olie. Ze kregen allemaal een flesje poetsolie zodat de fietsen al snel glommen als een spiegel.
  • Je fiets keuren. Aan de hand van een vragenlijst konden de kinderen kijken wat er allemaal goed was aan hun fiets en wat nog gerepareerd moet worden.
  • Remmentest. Hoe lang doet je fiets erover voordat hij echt stil staat?
  • Fietsparcours afleggen langs pionnen, over planken, wachten voor het verkeerslicht, kijken welke verkeersborden er staan?

In de klas gaan we de komende weken werken over ' De Fiets'. Groep 2 kent nu al de letter ie! We hopen op leerzame weken.

Hartelijke groet, juf Marja en juf Margreeth

Beste lezer,                                                                                                                    januari 2018

Inmiddels is het alweer 2018. We zijn dit jaar begonnen met het project over 'het inrichten van je omgeving'. We hebben vooral gekeken naar welke soorten huizen er allemaal bestaan. Die soorten huizen hebben we geprobeerd na te bouwen met blokken, lego, dozen en duplo. Ook hebben we geleerd dat een huis allerlei leidingen en buizen onder de grond heeft lopen voor het gas, electriciteit, water en het riool. OOk hebben we geprobeerd ons eigen huis na te tekenen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Dat was nog best een beetje lastig, want hoe teken je dat nou allemaal. Ook weten we nu dat elk huis een huisnummer heeft en elke straat een staatnaam. Groep 2 en 3 heeft ook geoefend met even en oneven getallen, dat heeft ook te maken met de huisnummers. De afsluiting van het project gebeurde s avonds, waarbij de ouders in onze groep een hele geknutselde woonwijk, werkbladen en bouwwerken konden bekijken, er een veiling was, je lekkere baksels en broodjes hamburger kon kopen, allemaal voor de herinrichting van ons schoolplein.

Hartelijke groet, juf Marja en juf Margreeth

Beste lezer,                                                                                                       December 2017

Wat is er zoal gebeurd afgelopen weken…..

Het begon met de wedstrijd voor het leukste schoolplein. Na de opening in de hal met meneer v.d. Berkt hebben de kinderen in groepjes in de klas ontwerpen gemaakt voor het leukste schoolplein. We zijn het natuurplein bij De Glindster wezen uitproberen en de kinderen vonden dit toch wel erg leuk! Meneer v.d. Berkt is nog een keer terug geweest op school en heeft het plein van Julian, Jayden en Sil uitgekozen als leukst bedachte plein van Bouw 1. Gefeliciteerd, jongens!

Al snel gingen we over naar ons volgende thema ‘Sinterklaas en Pieterbaas’. We keken bijna elke dag het sinterklaasjournaal om op de hoogte te blijven. We hebben veel geknutseld en gespeeld over Sinterklaas en natuurlijk de nachtjes geteld tot we onze schoen mochten zetten en het zover was dat Sinterklaas en zijn pieten een bezoek aan onze school kwamen brengen. Het was een hele gezellige ochtend! Sinterklaas zijn paard Amerigo was door een verkeerd pilletje helemaal gekrompen zodat Sint moest komen lopen. Gelukkig kon Sinterklaas uitrusten in onze groep. We hebben liedjes gezongen, pietenkunstjes gedaan, vragen gesteld aan Sint en zijn pieten en toneelstukjes gedaan. De kinderen vonden het vooral erg leuk dat twee pieten mee gingen buiten spelen terwijl Sinterklaas even een lekker kopje koffie ging drinken. De kinderen waren blij met hun cadeautje en hebben Sinterklaas en de pieten uitgezwaaid.

Op 5 december hebben we s middags een gezellige spelletjesmiddag gehad o.l.v. studenten van de Meerwaarde. Zo hebben we het thema op een leuke manier afgesloten.

Inmiddels zijn we volop bezig met de kerstvoorbereidingen. We horen de Bijbelverhalen over de geboorte van de Here Jezus en maken mooie werkjes die we op kunnen hangen tijdens het kerstfeest op school. We zingen mooie kerstliedjes die we ook op het kerstfeest aan de ouders zullen laten horen.

Komende week zullen we s ochtends een paar keer oefenen in de hal met de hele school. Het kerstfeest zal plaats vinden in school, op donderdag, 21 december, 19.30 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Volgende week vrijdag, de laatste vrijdagochtend voor de vakantie, hebben we speelgoedochtend. We zullen dan alle kerstspulletjes opruimen, de werkjes mogen dan ook mee naar huis. Wilt u uw kind een tas meegeven voor de werkjes en iets leuks om mee te spelen, bv een spelletje of auto’s, trekkers, barbies…… (liever geen pistolen e.d.)

Afgelopen dagen was het best koud buiten op het plein. Zou u uw kind voor het buiten spelen handschoenen, sjaal en muts mee willen geven? Dan blijven ze lekker warm tijdens het buiten spelen. En heeft uw kind snowboots of rubberlaarzen aan, dan graag sloffen of crocs mee voor binnen.

Als uw kind het leuk vindt om kerstkaartjes uit te delen, dan mag het stapeltje op mijn bureau gelegd worden. Tijdens het eten en drinken mag uw kind de kerstpost aan de andere kinderen geven. Maar voelt u zich niet verplicht!!

Het tutorlezen voor groep 3/4 loopt enige vertraging op vanwege te weinig aanmeldingen. We pakken dit weer op na de kerstvakantie.

Als laatste wensen we iedereen hele fijne kerstdagen en een gezegend 2018. We hopen dat iedereen lekker uit kan rusten in de vakantie zodat we gezond en fit het nieuwe jaar in kunnen gaan met zn allen.

 

Hartelijke groet,

Juf Marja en juf Margreeth

 

Herfst in de klas                                            November 2017

Na de herfstvakantie hebben we gewerkt over de herfst. De kinderen hadden veel spulletjes uit het bos meegenomen om op school mee te spelen. Zo is onze watertafel een maisbak geworden waar de kinderen met buizen mee kunnen spelen. Heel veel kastanjes en eikels werden gebruikt in het kabouterhuis, waar de kabouters er taart en soep van konden koken.

Natuurlijk knutselden we ook over de herfst. We hebben een eekhoorn in zijn boomholletje gemaakt met zijn wintervoorraad. Ook een slak met een slakkenspoor. Met een liniaal probeerden de kinderen het web van een spin na te maken en er een spin in te knutselen die aan een draadje in het web hangt.

Rekenen kunnen we ook heel goed in de herfst. In een tasje zaten allemaal herfstspulletjes. Met z’n tweeën moesten de kinderen uitzoeken en tellen hoeveel er van elk soort in het tasje zaten. Op een staafdiagram hebben de kinderen ingevuld met kruisjes hoeveel er waren. Daarna konden we goed zien waar er de meeste van waren, waar de minste van en of er ook evenveel waren.

Groep 2 heeft de letter ee van eekhoorn geleerd. Ze bedenken woorden met de letter ee, ze leren het gebaar en trekken de letter ee over. Op deze manier leren ze door het jaar heen een heleboel letters. Heel handig als ze volgend jaar naar groep 3 gaan.

Groep 1 heeft een puzzelkaart. Daarop oefenen de kinderen de noppenpuzzel, een lotto, een puzzel van 9, 16 en 24 stukjes. Als het kind ze helemaal alleen kan maken mag er op de puzzelkaart een sticker.De meeste kinderen hebben alles puzzels alleen kunnen maken en de puzzelkaart al mee naar huis gekregen.

Groep 2 heeft weer een nieuwe spelletjeskaart. In de kast staan 10 nieuwe spelletjes die te maken hebben met rekenen, taal en ruimtelijk inzicht. Elke keer als een spelletje af is mag het kind een kruisje zetten. Na 3x mag er een sticker op. Als de kaart vol is mag de kaart mee naar huis.

Groep 3 gaat hard! Ze lezen al veel woorden en kleine zinnetjes. Zelf woorden met twee medeklinkers bij elkaar, zoals fles, fiets, knap, maar ook woorden met de ei en oe zoals trein en stoel.

Rekenen doen ze vlot. We zijn veel bezig met slim tellen, bv met twee tegelijk, of met groepjes van 5 tegelijk. We oefenen op het rekenrek bussommetjes t/m 20 en weten goed wat buurgetallen zijn op de getallenlijn.

De bijbelverhalen gaan over Mozes. We hebben gehoord hoe de prinsses Mozes uit het water heeft gered en hij nu in het paleis mag wonen. Maar ook horen we hoe Mozes het volk Israel gaat redden uit Egypte.

Misschien heeft u al iets gehoord over ‘ de motor en de benzine’ .

We hebben het over de motor gehad, van bv een auto of een brommer, die heeft benzine nodig, zonder benzine stopt de motor.

Je kunt zelf ook een motor zijn in de klas, bv gekke geluiden maken, van je stoel weglopen, kinderen uitlokken….. Maar je kan ook de benzine zijn, door op dat gedrag te reageren. Dan krijgt de motor benzine en gaat hij door. In de klas doen we nu een wedstrijdje wie het kan volhouden om de hele dag geen benzine te zijn. Als het lukt krijg je een sticker. Vrijdag hadden alle kinderen een sticker, dus dat gaat goed!

Deze week gaan we ideeen bedenken voor ons schoolplein. Hoe kunnen we het schoolplein zo maken dat het een uitdagende leeromgeving wordt voor kinderen. Maandagmiddag komt er bezoek op onze school en horen we hoe de kinderen hier zelf aan kunnen meehelpen. Daarom zou ik woensdag i.p.v. gym een keertje met de kinderen willen spelen in het speeltuintje voor de Glindster. Zo kunnen we eens gaan ontdekken of dit iets is voor ons plein.

Wilt u woensdag dus geen gymspullen meegeven, maar uw kind oude kleren en laarzen aan laten trekken.

Ik zoek ook nog 2 ouders die het leuk vinden mee te gaan naar het speeltuintje. We vertrekken met de bus om 11.10 en zijn om 12.30 uur weer terug, net als anders.

Bij slecht weer gaan we gewoon gymmen.

Groep 1 en 2 wordt inmiddels elke dinsdag, woensdag en donderdag begeleidt op de computer door Marian, Jenneke en Ingrid. Hartelijk dank daarvoor.

We zoeken nog steeds moeders die mee willen draaien in het lezen met de kinderen van groep 3 en 4. Daarvoor hangt de inschrijflijst op het prikbord.

Tot zover het nieuws uit bouw 1.

Hartelijke groet,

Juf Marja en juf Margreeth

 

Beste lezer,                                                                                         Oktober 2017

Wat hebben de kinderen een heerlijk weer gehad in de herfstvakantie! Dat was echt genieten. We kunnen weer lekker aan de slag! Onze groep heeft inmiddels 19 kinderen, want Daan Pater zit vanaf maandag in groep 1. Welkom Daan, we hopen dat je het naar je zin zult hebben bij ons.

De Bijbelverhalen gaan over het leven van Jozef. Terwijl er zoveel mis ging in zijn leven vertrouwde hij toch op God. En God is Jozef trouw gebleven! 

Komende week beginnen we met ons nieuwe thema ‘Herfst’. De huishoek is een kabouterhuis geworden en we gaan ook knutselen over de herfst.

Die week maken we nog wel een schilderijtje wat te maken heeft met het Jeelo project ‘Omgaan met elkaar’. Op donderdag 2 november sluiten we dit Jeelo project ‘s middags af met presentaties in de hal en in de klas. U bent van harte welkom om hier te komen kijken. U krijgt hier nog informatie over.

Voor onze herfstwerkjes hebben we nodig:

·         Eikels

·         Kastanjes

·         Mooie gekleurde herfstbladeren.

 

Groep 3 is al een heel eind op weg in blok 3 met rekenen en lezen. Komende week worden de toetsen afgenomen die bij dit blok horen. Zo houden we alle kinderen in de gaten en kunnen we kijken welk niveau ze hebben. Het is echt mooi om te zien hoe goed ze allemaal al woordjes en kleine zinnetjes kunnen lezen. Ook het schrijven van woorden gaat steeds beter. Het blijft goed om thuis met uw kind de woordrijtjes te blijven oefenen en samen boekjes te lezen. Hoe vaker alles herhaald wordt, hoe beter het blijft hangen en geautomatiseerd wordt.

Dinsdag 24 oktober zal Juf Marry Verspuy les geven in onze groep. Juf Marja en juf Margreeth gaan een dagje bij de Jozefschool in Azewijn kijken. Zij werken met hetzelfde concept en wellicht doen we daar nog goede ideeën op voor onze bouw.

Op 1 november is het dankdag. Groep 1 en 2 blijven die ochtend op school en hebben daar een programma over dankdag. Groep 3 gaat met bouw 2 en 3 naar de kerkdienst die georganiseerd wordt. Die ochtend zullen we niet gaan gymmen. Alle kinderen zijn die ochtend om 12 uur vrij.

De vacature voor computerhulp is inmiddels vervuld. De ouders die helpen zullen komende week bericht krijgen en instructie over de computerprogramma’s.

De leeshulp vacature is nog niet helemaal vervuld. Als u wilt helpen kunt u dit alsnog via de mail aangeven, of op de inschrijflijst op het prikbord in de hal invullen.

Als u maandag uw kind komt brengen ligt er een tas met werkjes op de stoel van uw kind klaar. Deze mag u meteen mee naar huis nemen. De tas mag wel weer terug naar school J

We wensen iedereen nog een fijn weekend toe en tot maandag op school. 

Hartelijke groet,

Juf Marja en juf Margreeth


Beste lezer                                                                                  Oktober 2017

De eikels vallen met bosjes tegelijk naar beneden. Het is herfst! Weet u dat je met eikels heel goed kunt rekenen? De kinderen kregen een emmertje en een getal. Daarmee moesten ze op het plein net zoveel eikels zoeken en in het emmertje doen als het getal dat ze hadden. Al snel waren de emmertjes gevuld en konden we tellen om te kijken of het klopte. Het blijkt wel dat groep 1 en 2 al heel goed kan tellen!

We zijn al erg gewend aan de nieuwe manier van werken. Als groep 3 instructie voor het bord krijgt, weet groep 1 en 2 dat ze moeten fluisteren. En groep 3 kan ook al heel stil en zelfstandig werken als groep 1 en 2 instructie krijgt.

Deze weken werken we nog verder over het Jeelo project ‘omgaan met elkaar’. We hebben het over onze gevoelens blij, boos, bang en verdrietig. Aan de hand van het boek ‘Kikker en de vreemdeling’ hebben we het over vooroordelen en vriendschap. Voor groep 1 en 2 werken we nog 1 week over Kikker en zijn vrienden.

In de klas hebben we het gehad over gezinnen. Niet elk gezin is op dezelfde manier samengesteld. Sommige ouders zijn gescheiden en als kind woon je dan bij je vader of moeder. Ook zijn er kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen.

Volgende week werken we over de kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Bibbers in je buik’.

Op vrijdag, 13 oktober, komt Daan Pater een ochtendje wennen in onze groep. Na de herfstvakantie is hij 4 jaar en komt hij gezellig bij ons in de klas. Welkom Daan!

De Bijbelverhalen gingen afgelopen weken over Isaak en Rebekka, Jakob en Esau. Deze weken gaan we verder over Jakob en Jozef. De kinderen krijgen een pakketje liedjes mee zodat ze thuis ook de liedjes kunnen zingen die ze op school hebben geleerd.

Groep 3 krijgt af en toe ook een blad mee naar huis, dit kan zijn woordrijtjes of schrijfletters. Wilt u dit thuis extra met uw kind oefenen zodat alles wat we leren nog beter blijft hangen. Want de letters die we leren schrijven zijn soms best moeilijk!

We hopen op twee mooie weken en daarna een heerlijke herfstvakantie!

Hartelijke groet,

Juf Marja en juf Margreeth

 


Beste lezer,                                                                                     Augustus 2017

Hier is dan alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen. We hopen dat iedereen een hele mooie vakantie heeft gehad en lekker uitgerust is om weer aan de slag te gaan. Afgelopen vrijdag hebben veel kinderen al in de klas gekeken om te zien wat er allemaal veranderd is. Wat is alles mooi geworden! Maandag a.s. gaan de deuren om 8.30 uur weer open voor een nieuwe start.

Dit jaar zijn wij de Borre klas. In groep 1 zitten Julia Werkman, Sil van Rinsum, Yazan Abo Mahmoud, Suze Veldhuizen, Roxanne van Mourik, Simone Achterstraat en Nevine v.d. Kraats.In groep 2 zitten Timo v.d. Brink, Yeslin van Mourik, Chris Higgins, Sam van Omme en Jayden Cairo. In groep 2 zitten Barry Blom, Julian van Donselaar, Femke van Huigenbos, Editha van de Kraats, Arvid ter Maaten en Desi Overeem. We hopen dat alle nieuwe kinderen zich welkom zullen voelen bij ons!

Er zijn in de vakantie heel wat kinderen jarig geweest. Dus de eerste dagen zal er wel vaak getrakteerd worden.

De eerste week zullen we nog wel moeten wennen aan het nieuwe concept. Wel is het fijn dat we elke dag hulp krijgen van een extra juf. Op maandag en vrijdag is dat Christine Blankenstijn, op dinsdag, woensdag en donderdag Christine Baan. Ook zullen we spelletjes doen die te maken hebben met groepsvorming en zullen met elkaar afspraken maken over hoe we het beste met elkaar kunnen omgaan en spelen.

Op maandagochtend mogen de kinderen zendingsgeld meenemen voor ons adoptiekind Somaila uit Burkina Faso. Maandagmiddag zullen we post maken met elkaar zodat hij weet dat we hem niet vergeten zijn.

Dit jaar zullen we elke woensdag gymmen. We vertrekken om 11.10 uur vanaf school met de bus en zullen om 12.30 uur weer terug zijn. Denkt u aan goede gymschoenen (zwarte zolen zijn verboden in de gymzaal) en een broekje en shirtje. U ontvangt nog een gymrooster waar op staat wanneer u mag komen helpen omkleden. Wilt u dan om 12.15 uur aanwezig zijn?

Dit jaar hebben de kinderen maar 1 kapstokhaakje. Aangezien de kinderen op school eten heb ik op de kast in de gang curverbakken staan. Daar kunnen de kinderen hun rugtas met overblijf eten in zetten. Op de tafel bij het aanrecht mag het fruit en drinken neergezet worden.

We hopen op een heel fijn jaar met elkaar.

Hartelijke groet van Juf Marja en juf Margreeth

 

 

 

Er is alweer een week voorbij! Wat is de eerste week op school hard gegaan, zeg! Iedereen moet nog wel wennen aan het nieuwe concept. De kinderen vragen zich af of het nog ochtend is of al middag, of ze nog moeten eten en hoeveel keer ze naar school moeten. Gelukkig hangen er picto’s van het dagritme, zodat ze elke keer even kunnen kijken wat we allemaal gaan doen.

De Bijlbelverhalen gingen deze week over De schepping, het Paradijs en de zondeval. Vrijdag hebben we de verhalen herhaald a.d.h.v. het knieboek. De kinderen hadden erg goed geluisterd naar de verhalen want ze wisten alle verhalen te beantwoorden.

We hebben het lied geleerd: ‘Heer, onze Heer, hoe machtig is Uw Naam op heel de aarde’ van Marcel en Lydia Zimmer. Deze is te vinden op YouTube.

Groep 3 heeft al hard gewerkt deze week. Ze hebben de letters i, d, k en r herhaald. Ook de woordjes rik, daan, nin, dik, den, en, aan kunnen ze herkennen en lezen. Ook leren ze de letters schrijven in hun schrijfschrift. Zo leren ze meteen aan elkaar schrijven.

Omdat de eerste instructie voor groep 3 gelijk ‘s morgens vroeg voor het digibord is, wil ik vragen of alle kinderen echt om 8.30 uur in de klas willen zijn. De deur gaat om 8.25 uur open.

Groep 1 en 2 heeft deze week nog lekker kunnen spelen in de hoeken. Vanaf maandag gaan we knutselen over Borre. Afgelopen week hebben we post gekregen van Borre. Dat was een verrassing! We hebben een nieuwe Borre gekregen, een verjaardag slinger, ballonnen, een poster, kleurplaten, stickers en een heel dik Borre voorleesboek.

Die slinger kwam goed uit want we hebben afgelopen week al zes verjaardagen gevierd. Julian, Jayden, Editha, Chris, Sam en Roxanne hebben allemaal getrakteerd op iets lekkers. Komende weken hebben we ook nog een aantal verjaardagen, dus we feesten nog even verder.

Komende week is er wat wisseling van juffen, aangezien juf Margreeth haar nichtje gaat trouwen. De week ziet er als volgt uit:

Maandag: Juf Margreeth

Dinsdag: juf Marja

Woensdag: juf Margreeth

Donderdag: juf Marja

Vrijdag: juf Marijke

De week erna zal juf Margreeth er de hele week zijn.

Afgelopen woensdag hebben we voor het eerst gegymd. Dat was voor sommige kinderen nog best spannend! Maar het ging gelukkig allemaal goed. We hebben de eerste keer spelletjesgym gedaan. We hebben het liedje en het dansje van De Zevensprong geleerd. Het omkleden was nog best een heel gedoe. Daarom wil ik vragen uw kind makkelijke kleding aan te trekken die uw kind zelfstandig aan en uit kan trekken. Mocht dat een probleem zijn, dan mag uw kind ook alleen gymschoenen mee nemen.

Als laatste wil ik vragen of u er goed op wilt letten dat op woensdag de school om 12.30 uur uit gaat en op vrijdag om 12.00 uur.

Het zal allemaal wel goed gaan komen. We hopen op weer een gezellige week met elkaar.

Hartelijke groet,

Juf Marja en juf Margreeth


U bevindt zich hier: Schooljaar » 2017-2018 » Groepen » Bouw 1

CONTACT

Postweg 15, 3794 MJ De Glind
Tel: 0342 451458, E-mail

Prinses Beatrixschool is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl