UITGELICHT

Nieuwsflits september

di 11 september -  Hier kunt u de nieuwsflits van september lezen.Nieuwsflits...

Lees meer »

Nieuwsflits

vr 15 juni -  U kunt hier de nieuwsflits van juni en juli lezen.nieuwsflits...

Lees meer »

vacatures de Drieslag

di 12 juni -  Klik hier voor de vacatures van de scholen van Stichting de Drieslag...

Lees meer »

MEDEDELINGEN

 

Bent u op zoek naar een school voor uw kind? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoekje aan de Prinses Beatrixschool. Van harte welkom!

 

Beste ouder,                                                                              September 2018

Wat gaat de tijd toch snel! En wat hebben we al veel geleerd deze eerste drie weken op school!

In onze klas is een echte supermarkt ingericht waar de kinderen al veel boodschappen gedaan hebben. We moeten de winkel nog wel verder afmaken, want de artikelen hebben nog geen prijskaartjes en de afdelingen zijn ook nog niet helemaal duidelijk. Wel zijn er mooie schappen waar alle boodschappen ingezet kunnen worden. Alle kinderen hebben nu een eigen portemonnee gemaakt met geld en een pinpas. Uw kind wil dit vast heel graag aan u laten zien als u ‘s ochtends in de klas komt.

Deze week beginnen we met een tweede winkel. Na overleg met de kinderen is besloten dat het een speelgoed en snoepwinkel gaat worden. Speelgoed hebben we genoeg op school om in de winkel te zetten, maar snoep natuurlijk niet. We gaan zelf snoepjes knutselen en daarvoor hebben we nodig:

  • Schuim foam (van matrassen)
  • Lege snoepzakjes

Groep 1 en 2 kent nu al vier letters: de s, p, m, i. Ook de cijfers 1 t/m 10 worden goed geoefend.

Verder leert groep 1 en 2 veel woorden over de supermarkt. Op Parro staan de laatst geleerde woorden die u thuis, of als u met uw kind in de supermarkt bent, kunt oefenen.

Groep 3 heeft het eerste thema van Lijn 3 afgerond en ze kunnen al goed woorden en korte zinnetjes lezen. Het is wel belangrijk om thuis ook te oefenen. Hoe meer herhaling, hoe beter ze de woorden onthouden en hoe sneller het gaat.

Met rekenen hebben we ook al 1 blok af. Daarin zijn we vooral bezig geweest met aantallen tellen, de getallenlijn, turven, meer/minder/evenveel.

Groep 3 is erg druk met schrijven. Elke dag leren ze letters aan elkaar schrijven en oefenen ze dit in hun schrift. De cijfers 1 t/m 5 hebben ze ook leren schrijven.

De Bijbelverhalen gingen de eerste week over de Schepping, in week 2 over bidden/danken en afgelopen week over liefhebben. Het is mooi om de kinderen over Gods Liefde te vertellen, maar ook heel waardevol om er met de kinderen over te praten. Op vrijdag hebben we altijd een kringgebed waarbij elk kind zelf mag bidden/danken. Ook zingen we veel over Gods Liefde met elkaar.

Elke week hebben we Kwink, de les over sociale vaardigheid. We kijken een filmpje, leren een liedje en doen allerlei spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Daar hoort de Kwink van de week bij.

De eerste Kwink was: Laat jezelf zien.

De tweede Kwink is: Sterke groep: denk aan de afspraken.

De koelkastposter die u thuis heeft helpt hierbij om de lessen thuis nog eens na te bespreken.

Vanaf deze week begint het computerrooster voor groep 1 en 2 weer. Op dinsdag- en donderdagochtend mogen steeds 2 kinderen op de computer. Zij krijgen les van Ingrid v.d. Kraats en Marjan Achterstraat.

Groep 3 gaat zelfstandig elke ochtend 10 minuten op de computer om te oefenen met Lijn 3.

De komende weken zullen nog steeds in het teken staan van het Jeelo project.

Wij hopen met elkaar op leerzame en gezellige weken.

Hartelijke groet, Rozemarie, Marja en Margreeth

 

Beste lezer,                                                                                           augustus 2018

We zijn dit jaar van start gegaan met 12 kinderen. Dit jaar is onze groep de Pieter Konijn groep. De eerste week was al erg gezellig met veel verjaardagen en leuke knutselwerkjes.

De eerste week gingen de bijbelverhalen over de schepping en het paradijs. Deze week gaat de verhalen over danken. Volgende week is het thema liefhebben.

Deze week zijn we begonnen met ons eerste Jeelo project 'Omgaan met geld'. We hebben in de hal een ruilbord hangen waar we kaartjes op mogen hangen met spullen die we willen ruilen. In de klas werken we over de supermarkt. We maken een echte supermarkt in onze klas waar we boodschappen kunnen kopen.

We knutselen over de supermarkt en leren veel woorden over dit thema. We rekenen zelfs met boodschappen!

Groep 3 is flink van start gegaan! Ze hebben nu al 6 letters geleerd en maken daar al allemaal woorden mee. Rekenen gaat over tellen t/m 12, getalsymbolen en turven. 

Ook groep 1/2 leert elke week een letter. Ze kennen nu al de letter s, p en i. 

Met groep 1/2 oefenen we de getalsymbolen 1 t/m 10. Weet u dat we zelf gegymd hebben met cijfers? Het kan allemaal! En de kinderen zijn reuze knap wat ze kennen de symbolen al heel goed!

Wij gaan weer hard aan de slag! Bedankt dat u een kijkje in onze groep wilde komen nemen.

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2018-2019 » Groepen » Bouw 1

CONTACT

Postweg 15, 3794 MJ De Glind
Tel: 0342 451458, E-mail

Prinses Beatrixschool is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl