UITGELICHT

Nieuwsflits juni/juli

do 6 juni -  Hier kunt u de nieuwsflits lezen van juni en juli.Nieuwsflits ...

Lees meer »

Nieuwsflits mei

wo 17 april - Hier kunt u de nieuwsflits van mei lezen.Nieuwsflits...

Lees meer »

Vacature bovenbouw

vr 12 april -  ...

Lees meer »

MEDEDELINGEN

 

Bent u op zoek naar een school voor uw kind? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoekje aan de Prinses Beatrixschool. Van harte welkom!

 

Beste lezer                                                                                                                        juni 2019

In onze klas wordt er flink wat afgekriebeld...... Niet door de kinderen, maar door allerlei kriebelbeestjes. Ons thema gaat over het zorgen voor dieren, en als eerste onderwerp hebben we het bestuderen van insecten en andere kriebelbeestjes. In onze klas is een terrarium waar de kinderen hun meegebrachte insecten in kunnen doen. Er is een informatiecentrum waar kinderen in boeken informatie kunnen opzoeken over insecten. Met elkaar maken de kinderen een map met informatie over insecten. Ook is er een onderzoekshoek waarbij kinderen hun gevonden insecten kunnen bekijken met een vergrootglas, na kunnen tekenen en ontdekken welk soort hun insect is. We hebben al veel geleerd over de slak en over het lieveheersbeestje. Ook knutselen de kinderen hun eigen tuintje met daarin allerlei geknutselde insekten.

In de bouwhoek maken de kinderen een insectenhotel waarbij ze van constructiemateriaal allerlei insecten maken die in het hotel kunnen leven.

Buiten zijn de kinderen ook veel op zoek naar insecten om ze te bekijken en er goed voor te zorgen.

Inmiddels hebben we een paar nieuwe in onze groep, zodat we nu met 16 kinderen zijn. Het is een hele gezellige groep, en de kinderen zorgen goed voor elkaar. De lessen van Kwink worden hierbij goed in praktijk gebracht.

Groep 3 werkt hard en het zal niet zolang meer duren voordat ze al hun schriften en werkboeken van dit jaar uit hebben. Wat kunnen ze al goed lezen, schrijven en rekenen. Echt heel knap!

Groep 2 kent al heel wat letters en kan er al woordjes mee lezen. Ook zij ze druk met tellen en rekenen.

Groep 1 bestaat inmiddels uit 4 jongens die het samen goed kunnen vinden. Ze spelen graag met auto's, de trein en de duplo. 

Hartelijke groet, juf Marja, juf Rozemarie en juf Margreeth

 

Beste lezer,                                                                                                                       18 maart 2019

 

Wat hebben de kinderen al veel geleerd over de seizoenen en het weer. We bestuderen de verschillende soorten wolken en houden het weer bij. Met regenmeters en thermometers kijken we hoeveel millimeter regen er valt en hoeveel graden het is. In de gang bij de kapstok hebben we de weerberichten opgehangen.

Via skype hebben we contact gehad met een klas uit Zuid Afrika. Het blijkt dat ze daar ook 4 seizoenen hebben, maar dat de winter daar veel warmer is dan bij ons. Omdat ze aan de andere kant van de Evenaar wonen hebben ze nu zomer en gaan ze richting de herfst. Ook heel bijzonder was het om te zien dat de kinderen daar allemaal op blote voeten naar school gaan.

Groep 3 is sinds kort op hun Chromebook Jeelo lessen aan het maken. Ze luisteren eerst naar wat er allemaal verteld wordt over het weer. Daarna krijgen ze nog een samenvatting en als laatste maken ze een toets. Zo kunnen ze al zelfstandig leren over het weer

Wat doen we allemaal als we niet over Jeelo aan het werk zijn?

Groep 1 en 2 leert elke week een nieuwe letter. Ze kennen er nu al 22. Ze leren hoe de letter eruit ziet, hoe hij klinkt en welk gebaar erbij hoort. Ook maken we korte woordjes zoals sok en vis. Veel kinderen kunnen deze woordjes al lezen.

Met rekenen oefenen we de telrij en getalsymbolen 1 t/m 10 en voor groep 2 gaan we nu ook richting de 20. We tellen aantallen, kijken wat meer/minder/evenveel is en proberen sommetjes te maken.

Groep 3 is net begonnen met Lijn 3 in Thema 9. Dit gaat over Kunst. Ze beginnen nu echt moeilijke woorden te lezen. Ook komen nu bij spelling regels aan bod zoals hond met een d aan het eind, web met een b aan het eind, maai met een i aan het eind…..

Met rekenen zijn we vooral bezig met handig rekenen en automatiseren. Zo leren ze snel en logisch rekenen. Met de Chromebooks erbij gaat dit heel erg goed.

Elke week hebben we een Kwink les waarbij we sociale vaardigheden oefenen. We zijn nu bezig met ‘Denk na voordat je kiest’. Voor sommige kinderen is dit niet zo moeilijk, maar andere kinderen vinden dit best lastig. Hoe kies je op een vlotte en wijze manier?

Ons engels gaat ook vooruit. Toen we met Zuid Afrika aan het skypen waren, kwam dit mooi van pas, want de kinderen begonnen engels tegen ons te praten.

Komende weken gaan we met Jeelo verder werken over de planeten. We hebben er al wel wat over gehoord, maar nog niet over gewerkt. Hiervoor hebben we de volgende spullen nodig:

Voor elk kind een lege Pringlebus (dat wordt verplicht chips eten :)

Oude kranten

(Witte) motorhelm waar mee gespeeld mag worden

(Witte) overalls

Wereldbollen

boeken over planeten en raketten

De dozen van de seizoenen mogen weer opgeruimd worden. Wilt u er uit halen wat van uw kind is en weer mee naar huis nemen? Bedankt dat we het mochten lenen!

 

Hartelijke groet,

Juf Marja, juf Rozemarie en juf Margreeth

 

Beste lezer,                                                                                                                             maart 2019

Wat een heerlijke vakantie hebben we gehad, met geweldig weer. Dit weer past mooi bij het ons project ‘Beleven van onze planeet’. We hebben de afgelopen weken al druk gewerkt over de seizoenen waarbij de startopdracht was dat we filmpjes over de seizoenen hebben gemaakt.

De spullen die meegegeven zijn gebruiken we nu in de huishoek. Als de kinderen in de huishoek gaan spelen, mogen ze kiezen in welk seizoen ze zijn, en de spullen die daarbij horen gebruiken ze daarbij.

Verder zijn we druk aan het oefenen op de dagen van de week en de maanden van het jaar. Een liedje wat ze daarbij geleerd hebben is van Bassie en Adriaan, de seizoenen, te vinden op YouTube.

De Supermaan hebben we bekeken en hebben ontdekt hoe de maan om de aarde draait en de aarde weer om de zon. We hebben geleerd wat de evenaar is, waar de noordpool en de zuidpool liggen, waar Nederland op de wereldbol ligt en dat de stand van de zon op de aarde te maken heeft met de seizoenen.  

Na de vakantie willen we meer de nadruk leggen op het weer. We gaan de verschillende soorten wolken bekijken en ons eigen weerbericht maken.

Groep 3 krijgt nu ook eigen opdrachten in Mijn Jeelo die ze op hun chroomboek gaan maken.

Wilt u aan uw kind meegeven:

  • Weerberichten uit de krant
  • Barometer/buiten thermometer
  • Plaatjes van wolken
  • Dennenappels
  • Plastic waterfles
  • Grind (voor op de bodem van de waterfles)

Op 13 maart is het biddag. Groep 1 en 2 blijven op school en krijgen die ochtend het programma van biddag op school. Groep 3 gaat met Bouw 2 en 3 mee naar de kerk. Die ochtend is er geen gym.

Tussen de voorjaarsvakantie en meivakantie is het weer tijd voor maatjes lezen. Groep 8 leest voor aan groep 1, 2.

We hopen op leerzame weken.

Hartelijke groet,

Juf Marja, juf Rozemarie en juf Margreeth

 

Beste lezer,                                                                                                                             Januari 2019

Allereerst de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! We hopen dat iedereen een hele fijne vakantie heeft gehad en lekker is uitgerust.

Maandag beginnen we met ons Jeelo project ‘Veilig Helpen’. We gaan het hebben over de hulpdiensten en maken ons eigen ziekenhuis in onze groep. Hiervoor hebben we nodig:

Dokterspulletjes

Dokterskleding/zusterschort

verband/pleisters

lege doosjes/potjes

boeken ed over ziek zijn/ziekenhuis/doktersbezoek

voor elk kind een schoenendoos

We gaan oefenen hoe je iemand eerste hulp kan geven met kleine ongelukjes zoals een bloedneus, een bult, een schaafwond….. Als we dat goed kunnen krijgen we ons Diploma 1 Veilig Helpen.

Vanaf januari mag Borre weer komen logeren bij de kinderen. Elk weekend mag Borre met een kind mee naar huis. In de logeerkoffer zit een voorleesboekje over Borre, een dekentje en tandenborstel en het dagboek. U mag alle belevenissen van uw kind met Borre in dit dagboek schrijven. Als u er ook foto’s bij kunt plakken is dat ook heel leuk natuurlijk. Er zit ook een vriendenboekje in. Als uw kind daar nog niet in staat mag dat natuurlijk. Maandag mag Borre weer mee naar school. Dan kunnen we met elkaar in het dagboek lezen wat Borre het weekend allemaal beleefd heeft.

We hopen op leerzame weken voor de kinderen.

Hartelijke groet,

Juf Marja, juf Rozemarie en juf Margreeth

 

Beste lezer,                                                                                                             December 2018

Wat hebben we gezellige weken gehad met het Sinterklaasfeest als hoogtepunt. We hadden al veel geknutseld en in het grote pietenhuis gespeeld, maar op 5 december kwam Sinterklaas met een mooie Witte Zwaan aan bij onze school. Hij had drie aardige pieten mee, die nog niet zo goed konden lezen. Gelukkig had Sinterklaas zijn leesplankje mee en konden de pieten d.m.v. opdrachten pietenplaatjes verdienen. De kinderen hebben de pieten geholpen om de pietenplaatjes op het leesplankje te leggen. De kinderen kregen allemaal een mooi cadeautje van Sinterklaas.

In die week van Sinterklaas hebben we ook heerlijke pepernoten gebakken en een spelletjesmiddag gehouden o.l.v. studenten van de Meerwaarde. Er waren zelfs pieten meegekomen, dus dat was een leuke boel!

Nu is de rust weer gekeerd en leven we toe naar Kerstfeest. In de klas hangen gezellige lampjes en de kinderen maken de klas mooi met hun eigen gemaakte werkjes.

Elke morgen horen we een Bijbelverhaal over de tijd van Kerst: Zacharias en Elisabeth die, terwijl ze oud zijn, toch nog een baby’tje krijgen, Maria die een engel op bezoek krijgt die vertelt dat zij de moeder wordt van de Here Jezus, de herders die een heel engelenkoor horen zingen over de geboorte van de Here Jezus en de drie Wijzen die op zoek zijn naar Het Koningskind. We hebben ook al een paar liedjes geleerd over Kerst die we ’s ochtends zingen bij de verhalen.

Op donderdagmiddag, 20 december, vieren we in de klas het Kerstfeest.

Op vrijdag, 21 december, zijn de kinderen van Bouw 1 vrij!

Groep 3 heeft echt heel hard gewerkt afgelopen weken. Het lezen gaat nu in rap tempo vooruit! Het oefenen van de woordrijtjes en thuis extra lezen heeft daar goed in bijgedragen. Ga zo door!

Met schrijven hebben we nu al heel wat letters aan elkaar leren schrijven. Ze doen er erg hun best op, dus dat gaat elke dag vooruit.

Met rekenen oefenen we het tellen met sprongen van 2, of 5, de even en oneven getallen, de buurgetallen (6 en 8 zijn de buurgetallen van 7) en het plaatsen van getallen op de getallenlijn.

Volgende week hebben de kinderen van groep 3 weer een paar schriften uit die mee naar huis mogen. Het zijn echt harde werkers!

Groep 1 en 2 is druk aan het oefenen met de getallen 1 t/m 12. (groep 1 leert 1 t/m 5) en het tellen van juiste aantallen. Deze week hebben we nog eens goed geoefend met de begrippen meer – minder- evenveel. Dat gaat echt heel goed.

Ook beginnen we te oefenen met splitsen van getallen: ik zie 6 blokjes. Ik pak er een aantal weg en zie er nu nog 2. Hoeveel heb ik er weggepakt? Ook leuk om thuis eens te oefenen met uw kind.

Het leren van de letters gaat erg goed! De kinderen kennen alle tot nu toe geleerde letters met het bijbehorende gebaar. Er zijn zelfs kinderen die er al woordjes mee kunnen maken. Heel knap!

In januari krijgt u een nieuw gymrooster zodat u weer een keer mee kunt helpen om de kinderen om te kleden. Dit rooster komt ook op het prikbord te hangen in de hal.

Wij wensen iedereen alvast een hele fijne vakantie, een gezegend kerstfeest en een gezond nieuw jaar toe.

Hartelijke groeten,

Juf Marja, juf Rozemarie en juf Margreeth

 

Beste ouders,                                                                                 29 oktober 2018

Na een heerlijke week herfstvakantie gaan we weer aan de slag.

Deze week is het de laatste week dat we over de supermarkt werken. We hebben we al enorm veel over geleerd.

Morgen, dinsdag 30 oktober, gaan we met elkaar naar de Albert Heijn in Barneveld. We krijgen daar een rondleiding en mogen er verschillende activiteiten uitvoeren. Zo kunnen we kijken of we alles wat we geleerd hebben ook in praktijk kunnen brengen.

Voor vervoer is gezorgd. We vertrekken om 9.45 uur en zullen rond 12 uur weer bij school terug zijn.

Deze woensdag en komende woensdag gaan we helaas niet gymmen. Deze week is de gymzaal bezet door een andere activiteit. Komende week, 7 november, is het dankdag. Groep 3 gaat dan mee naar de kerkdienst in Barneveld. Groep 1 en 2 heeft een eigen programma in de klas. De kinderen zijn op 7 november om 12 uur vrij.

Donderdag, 1 november, is de afsluiting van het Jeelo project ‘omgaan met geld’. U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom om in de school te komen kijken naar alles wat de kinderen over dit project geleerd hebben. Neemt u ook kleingeld mee?

Vrijdagmorgen zullen we met elkaar de hele klas opruimen. Dan mogen alle spulletjes over dit project mee naar huis. Wilt u uw kind een tas meegeven zodat alle spullen daarin vervoerd kunnen worden?

We hopen op fijne weken met elkaar.

Hartelijke groet,

Juf Marja, juf Rozemarie en juf Margreeth

 

Beste ouder,                                                                              September 2018

Wat gaat de tijd toch snel! En wat hebben we al veel geleerd deze eerste drie weken op school!

In onze klas is een echte supermarkt ingericht waar de kinderen al veel boodschappen gedaan hebben. We moeten de winkel nog wel verder afmaken, want de artikelen hebben nog geen prijskaartjes en de afdelingen zijn ook nog niet helemaal duidelijk. Wel zijn er mooie schappen waar alle boodschappen ingezet kunnen worden. Alle kinderen hebben nu een eigen portemonnee gemaakt met geld en een pinpas. Uw kind wil dit vast heel graag aan u laten zien als u ‘s ochtends in de klas komt.

Deze week beginnen we met een tweede winkel. Na overleg met de kinderen is besloten dat het een speelgoed en snoepwinkel gaat worden. Speelgoed hebben we genoeg op school om in de winkel te zetten, maar snoep natuurlijk niet. We gaan zelf snoepjes knutselen en daarvoor hebben we nodig:

  • Schuim foam (van matrassen)
  • Lege snoepzakjes

Groep 1 en 2 kent nu al vier letters: de s, p, m, i. Ook de cijfers 1 t/m 10 worden goed geoefend.

Verder leert groep 1 en 2 veel woorden over de supermarkt. Op Parro staan de laatst geleerde woorden die u thuis, of als u met uw kind in de supermarkt bent, kunt oefenen.

Groep 3 heeft het eerste thema van Lijn 3 afgerond en ze kunnen al goed woorden en korte zinnetjes lezen. Het is wel belangrijk om thuis ook te oefenen. Hoe meer herhaling, hoe beter ze de woorden onthouden en hoe sneller het gaat.

Met rekenen hebben we ook al 1 blok af. Daarin zijn we vooral bezig geweest met aantallen tellen, de getallenlijn, turven, meer/minder/evenveel.

Groep 3 is erg druk met schrijven. Elke dag leren ze letters aan elkaar schrijven en oefenen ze dit in hun schrift. De cijfers 1 t/m 5 hebben ze ook leren schrijven.

De Bijbelverhalen gingen de eerste week over de Schepping, in week 2 over bidden/danken en afgelopen week over liefhebben. Het is mooi om de kinderen over Gods Liefde te vertellen, maar ook heel waardevol om er met de kinderen over te praten. Op vrijdag hebben we altijd een kringgebed waarbij elk kind zelf mag bidden/danken. Ook zingen we veel over Gods Liefde met elkaar.

Elke week hebben we Kwink, de les over sociale vaardigheid. We kijken een filmpje, leren een liedje en doen allerlei spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Daar hoort de Kwink van de week bij.

De eerste Kwink was: Laat jezelf zien.

De tweede Kwink is: Sterke groep: denk aan de afspraken.

De koelkastposter die u thuis heeft helpt hierbij om de lessen thuis nog eens na te bespreken.

Vanaf deze week begint het computerrooster voor groep 1 en 2 weer. Op dinsdag- en donderdagochtend mogen steeds 2 kinderen op de computer. Zij krijgen les van Ingrid v.d. Kraats en Marjan Achterstraat.

Groep 3 gaat zelfstandig elke ochtend 10 minuten op de computer om te oefenen met Lijn 3.

De komende weken zullen nog steeds in het teken staan van het Jeelo project.

Wij hopen met elkaar op leerzame en gezellige weken.

Hartelijke groet, Rozemarie, Marja en Margreeth

 

Beste lezer,                                                                                           augustus 2018

We zijn dit jaar van start gegaan met 12 kinderen. Dit jaar is onze groep de Pieter Konijn groep. De eerste week was al erg gezellig met veel verjaardagen en leuke knutselwerkjes.

De eerste week gingen de bijbelverhalen over de schepping en het paradijs. Deze week gaat de verhalen over danken. Volgende week is het thema liefhebben.

Deze week zijn we begonnen met ons eerste Jeelo project 'Omgaan met geld'. We hebben in de hal een ruilbord hangen waar we kaartjes op mogen hangen met spullen die we willen ruilen. In de klas werken we over de supermarkt. We maken een echte supermarkt in onze klas waar we boodschappen kunnen kopen.

We knutselen over de supermarkt en leren veel woorden over dit thema. We rekenen zelfs met boodschappen!

Groep 3 is flink van start gegaan! Ze hebben nu al 6 letters geleerd en maken daar al allemaal woorden mee. Rekenen gaat over tellen t/m 12, getalsymbolen en turven. 

Ook groep 1/2 leert elke week een letter. Ze kennen nu al de letter s, p en i. 

Met groep 1/2 oefenen we de getalsymbolen 1 t/m 10. Weet u dat we zelf gegymd hebben met cijfers? Het kan allemaal! En de kinderen zijn reuze knap wat ze kennen de symbolen al heel goed!

Wij gaan weer hard aan de slag! Bedankt dat u een kijkje in onze groep wilde komen nemen.

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2018-2019 » Groepen » Bouw 1

CONTACT

Postweg 15, 3794 MJ De Glind
Tel: 0342 451458, E-mail

Prinses Beatrixschool is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl