UITGELICHT

Nieuwsflits december

vr 14 december -  Hier kunt u de nieuwsflits van december lezen.Nieuwsflits...

Lees meer »

Nieuwsflits november

do 8 november -  Hier kunt u de nieuwsflits van november lezen.Nieuwsflits november...

Lees meer »

Nieuwsflits oktober

ma 29 oktober -  Hier kunt u de nieuwsflits van oktober lezen.Nieuwsflits oktober...

Lees meer »

MEDEDELINGEN

 

Bent u op zoek naar een school voor uw kind? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoekje aan de Prinses Beatrixschool. Van harte welkom!

 

Bouw 3

Hallo, leuk dat je kijkt op de pagina van groep 7 en 8. Inmiddels zijn wij al weer een week op school en begint het al weer te wennen. We zijn voor het eerst gaan werken met Chromebooks en werken we bijna niet meer in werkboeken. 

Maandag 3 september zijn we gestart met het eerste project: Omgaan met geld. We gaan een eigen onderneming beginnen en daar allerlei voorbereidingen voor treffen.

In het komende schooljaar gaan we weer een hoop activiteiten doen. Met de projecten gaan we eropuit en komen er ook mensen met heel veel kennis in de klas. We gaan op kamp en natuurlijk is er de eindmusical. Voordat dat zover is, heeft groep 8 ook nog de cito-eindtoets. Die zal dit jaar voor het eerst op de Chromebooks zijn.

Naast al deze nieuwe dingen hebben we ook een nieuwe methode voor SOVA. De eerste les ging over een spiegel. Wat wil je van jezelf laten zien. Iedereen heeft ook een koelkastposter mee naar huis genomen, zodat er ook thuis over gesproken kan worden. 

November

Inmiddels zijn we al weer 2,5 maand aan het werk in dit schooljaar. We hebben inmiddels het eerste project afgesloten en iedereen heeft een prachtig eindresultaat neergezet. We zijn inmiddels met het tweede project begonnen met als thema 'Veilig helpen'. We hopen dat iedereen aan het eind van dit project de eerste hulp kan verlenen als iemand anders dat nodig heeft. 

Ook zijn de lootjes voor Sinterklaas getrokken en kan iedereen aan de surprise en het gedicht beginnen. We vieren Sinterklaas gewoon op zijn verjaardag, woensdag 5 december. 

We kunnen terugkijken op een geslaagde actie voor de voedselbank. Met alle scholen van De Drieslag hebben we spullen ingezameld voor de voedselbank. Zij hebben een foto gemaakt van alles wat is opgehaald. Mooi dat we op deze manier een ander kunnen helpen. 

December

In de afgelopen maand is het een drukte van belang. We hebben een hoop activiteiten die gebeuren en de dagen worden korter, natter en donker. Binnen hebben we de ruimtes mooi en gezellig gemaakt om het gezellig te hebben op school.

Dat het gezellig was op school is zeker gelukt. 5 december kwam Sinterklaas op school en hebben we in bouw 3 surprises gemaakt met gedichten. Er is een hoop werk in gestoken! We kijken dan ook terug op een hele leuke dag. De foto's staan in het fotoalbum

In de laatste schoolweek hebben we afscheid genomen van juf Gonda. Dat hebben we gedaan met een kerstontbijt en afscheidscadeaus voor haar! Het was een gezellige bijeenkomst.

Ook vieren we in de klas Kerst met elkaar. Het thema is 'In het Licht' De kinderen hebben gedichten gemaakt en lezen voor uit het verhaal van Kerst. 

En dan is het vakantie! Iedereen kijkt er naar uit en namens Bouw 3 wensen we iedereen een hele fijne vakantie, en een gelukkig nieuwjaar

 

 

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2018-2019 » Groepen » Bouw 3

CONTACT

Postweg 15, 3794 MJ De Glind
Tel: 0342 451458, E-mail

Prinses Beatrixschool is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl